Τα πιροσκί είναι ένα ζυμαρικό που θυμάμαι να το φτιάχνει η μαμά μου από τότε
που ήμουν παιδί.
Αρχικά νόμιζα ότι ήταν από τις συνταγές που παραδοσιακά φτιάχναμε στην
οικογένειά μας. Όμως όχι! Απλά την εποχή που ανταλλάσανε επισκέψεις και
συνταγές, ενδιαφέρθηκε να μάθει για το αφράτο ζυμαρικό με πατάτα κυρίως
αλλά και με τυρί.
Εμείς άλλες εκδοχές του δεν κάναμε. Ουσιαστικά μπορείς να βάλεις μέσα ότι θέλεις.
Κι αν σκεφτούμε ότι δεν υπήρχαν ιδιαίτερα βιβλία μαγειρικής, σεφ στις τηλεοράσεις
και internet, προσπαθώντας μόνη της, με το καιρό νομίζω ότι τα απογείωσε.
Εκείνο όμως που είναι ανεκδιήγητα τέλειο, είναι το πως φτιάχνει τη γέμιση της πατάτας.
Και επειδή μια τέτοια λιχουδιά είναι αμαρτία να χαθεί στο χρόνο, αποφάσισα να
τη μάθω κι εγώ. Νομίζω ότι τα κατάφερα αρκετά καλά, (το επιβεβαίωσε και
η master sef, Θεόνη).
Καλή μας όρεξη!
που ήμουν παιδί.
Αρχικά νόμιζα ότι ήταν από τις συνταγές που παραδοσιακά φτιάχναμε στην
οικογένειά μας. Όμως όχι! Απλά την εποχή που ανταλλάσανε επισκέψεις και
συνταγές, ενδιαφέρθηκε να μάθει για το αφράτο ζυμαρικό με πατάτα κυρίως
αλλά και με τυρί.
Εμείς άλλες εκδοχές του δεν κάναμε. Ουσιαστικά μπορείς να βάλεις μέσα ότι θέλεις.
Κι αν σκεφτούμε ότι δεν υπήρχαν ιδιαίτερα βιβλία μαγειρικής, σεφ στις τηλεοράσεις
και internet, προσπαθώντας μόνη της, με το καιρό νομίζω ότι τα απογείωσε.
Εκείνο όμως που είναι ανεκδιήγητα τέλειο, είναι το πως φτιάχνει τη γέμιση της πατάτας.
Και επειδή μια τέτοια λιχουδιά είναι αμαρτία να χαθεί στο χρόνο, αποφάσισα να
τη μάθω κι εγώ. Νομίζω ότι τα κατάφερα αρκετά καλά, (το επιβεβαίωσε και
η master sef, Θεόνη).
Καλή μας όρεξη!
0 σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου