ΓΕΜΙΣΤΑ ΚΟΛΟΚΥΘΑΚΙΑ ΜΕ ΡΥΖΙ
ΥΛΙΚΑ
12 στρογγυλά κολοκυθάκια
12 κ.σ. ρύζι καρολίνα
1 μεγάλο ξερό κρεμμύδι ψιλοκομμένο
Μαϊντανό
Άνηθο
Δυόσμο
Αλάτι
Πιπέρι
Ελαιόλαδο
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Καθαρίζουμε τα κολοκυθάκια αφαιρώντας την ψύχα από το εσωτερικό τους.
Βάζουμε το ελαιόλαδο να ζεσταθεί και ρίχνουμε το κρεμμύδι, αφού το σοτάρουμε,
προσθέτουμε και λίγη από την ψύχα που αφαιρέσαμε από τα κολοκυθάκια.
Τα ανακατεύουμε για λίγο και προσθέτουμε το ρύζι και αφού το ανακατέψουμε
κι αυτό προσθέτουμε το ανάλογο νερό για να μισοβράσει.
Επίσης προσθέτουμε το μαϊντανό, τον άνηθο, το δυόσμο, το αλάτι και το πιπέρι.
Όταν έχει πιεί το νερό, το κατεβάζουμε από τη φωτιά.
Γεμίζουμε τα κολοκυθάκια, ρίχνουμε λίγο ελαιόλαδο και λίγο νερό στο ταψί.
Προθερμαίνουμε το φούρνο και ψήνουμε στους 200ο C για 45' περίπου.
0 σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου