ΚΑΤΑ ΛΑΘΟΣ!
Είναι γνωστό, ότι μου αρέσει να βρίσκω καινούργιες συνταγές και να τις δοκιμάζω.
Συνήθως επιλέγω συγκεκριμένα site και blogs στα οποία έχω καταλήξει μετά από
αρκετές αξιόπιστες επιλογές που μου έχουν προσφέρει.
Εχθές έψαχνα για ένα cake με γιαούρτι, χωρίς αυγά και η αναζήτηση με οδήγησε
σε ένα blog, το οποίο επισκέφθηκα για πρώτη φορά.
Εντάξει, είναι γνωστό σε όλους ότι ρισκάρεις φτιάχνοντας κάτι με αυτό τον τρόπο.
Το cake λοιπόν δεν ήταν για πέταμα, απλά κάτι δεν ήταν σωστό στις δοσολογίες, έγινε
λίγο βαρύ και υγρό μέσα χωρίς όμως να είναι και άψητο.
Με το πέρασμα των χρόνων μαθαίνεις να μην εκνευρίζεσαι ή να απογοητεύεσαι,
αλλά να γοητεύεσαι από την πρόκληση να μετατρέψεις το λάθος σε δημιουργία.
Η λογική της κουζίνας λέει λοιπόν ότι κόβουμε το cake και το κάνουμε 2 κομμάτια
σαν sandwich και το "βαφτίζουμε" παντεσπάνι.
Τοποθέτησα το πρώτο κομμάτι με την εσωτερική του πλευρά προς τα πάνω
και το πότισα με χυμό ανανά.
Χτύπησα 250 γρ. κρέμα γάλακτος (με χαμηλά λιπαρά) με 1 ποτήρι φυτική ζάχαρη
(stevia) και 400 γρ. γιαούρτι στραγγιστό 2% λιπαρά.
Άπλωσα τη μισή ποσότητα της κρέμας και τοποθέτησα επάνω το δεύτερο κομμάτι του
cake, σαν καπάκι. Άπλωσα το υπόλοιπο της κρέμας γιαουρτιού και το έβαλα στο ψυγείο.
Ο ανανάς που επέλεξα να χρησιμοποιήσω ως φρούτο διακόσμησης μπαίνει σε κάθε
σερβίρισμα εκείνη την ώρα φρέσκος.
Τελικά αυτές οι μικρές ανατροπές είναι Γλυκές...
Καλή Απόλαυση!!!
0 σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου