ΥΛΙΚΑ
Σε μια κατσαρόλα ρίχνουμε το γάλα, προσθέτουμε το ριζάλευρο και με ένα σύρμα ανακατεύουμε συνεχώς, για να διαλυθεί και να μη σβολιάσει. Συνεχίζουμε, ενώ ανακατεύουμε να προσθέτουμε το κορν φλάουρ και τη ζάχαρη. Μόλις διαλυθούν καλά τα υλικά μας ανάβουμε τη φωτιά σε χαμηλή ένταση και βάζουμε πάνω το κατσαρολάκι. Φυσικά και συνεχίζουμε το ανακάτεμμα! Μόλις πήξει η κρέμα ραντίζουμε με ροδόνερο τα μπολάκια όπου σκοπεύουμε να σερβίρουμε, τα γεμίζουμε, αφήνουμε την κρέμα να κρυώσει.
Προσθέτουμε σιρόπι τριαντάφυλλο και πράσινο φυστίκι.
- 4 φλιτζάνια του τσαγιού φρέσκο γάλα
- 2 κουτ. σούπας κορν φλάουρ
- 3 κουτ. σούπας ρυζάλευρο
- 2 κουτ. σούπας ζάχαρη
- 4-5 κουτ. σούπας ροδόνερο
Σε μια κατσαρόλα ρίχνουμε το γάλα, προσθέτουμε το ριζάλευρο και με ένα σύρμα ανακατεύουμε συνεχώς, για να διαλυθεί και να μη σβολιάσει. Συνεχίζουμε, ενώ ανακατεύουμε να προσθέτουμε το κορν φλάουρ και τη ζάχαρη. Μόλις διαλυθούν καλά τα υλικά μας ανάβουμε τη φωτιά σε χαμηλή ένταση και βάζουμε πάνω το κατσαρολάκι. Φυσικά και συνεχίζουμε το ανακάτεμμα! Μόλις πήξει η κρέμα ραντίζουμε με ροδόνερο τα μπολάκια όπου σκοπεύουμε να σερβίρουμε, τα γεμίζουμε, αφήνουμε την κρέμα να κρυώσει.
Προσθέτουμε σιρόπι τριαντάφυλλο και πράσινο φυστίκι.
0 σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου