SCHNITZEL WITH EGGPLANT PUREE
Το συγκεκριμένο πιάτο έχει μια βασική λεπτομέρεια, το σνίτσελ είναι ψημένο
στο φούρνο.
Αυτό σημαίνει ότι έχει πολύ πιο διακριτικά νόστιμη γεύση από το τηγανητό.
Επίσης σημαίνει ότι η σεφ έχει άποψη.
Από την άλλη υπάρχει στο πιάτο ο πουρές μελιτζάνας, που για μένα είναι από
από τα πιο ωραία συνοδευτικά κρέατος.
Κι εδώ η Σοφία μας απογείωσε γευστικά!
ΥΛΙΚΑ ΓΙΑ ΤΟΝ ΠΟΥΡΕ ΜΕΛΙΤΖΑΝΑΣ
1 1/2 κ. μελιτζάνες
3 κ.σ. βούτυρο
3 κ.σ. αλεύρι
2 1/2 - 3 φλ.τσ. γάλα ζεστό
1/2 φλ τσ. τριμμένη γραβιέρα
Αλάτι
Πιπέρι
Μοσχοκάρυδο
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Πλένουμε και στεγνώνουμε τις μελιτζάνες. Τις ψήνουμε στο γκριλ του φούρνου, μέχρι να καεί η φλούδα τους και να μαλακώσει το εσωτερικό. Αφαιρούμε τη σάρκα τους μ' ένα κουτάλι και την πολτοποιούμε στο μπλέντερ. Σ'ένα κατσαρολάκι ζεσταίνουμε το βούτυρο. 'Οταν λιώσει, ρίχνουμε το αλεύρι και ανακατεύουμε με σύρμα, σε χαμηλή φωτιά, μέχρι να ξανθύνει. Προσθέτουμε τον πολτό της μελιτζάνας και σιγοβράζουμε σε χαμηλή φωτιά 3'-4΄, ανακατεύοντας, να μην κολλήσει. Προσθέτουμε το ζεστό γάλα, αλάτι, πιπέρι, μοσχοκάρυδο και ανακατεύουμε συνέχεια μέχρι να πήξει.
Το αποσύρουμε απο τη φωτιά και προσθέτουμε το τριμμένο τυρί.
Το συγκεκριμένο πιάτο έχει μια βασική λεπτομέρεια, το σνίτσελ είναι ψημένο
στο φούρνο.
Αυτό σημαίνει ότι έχει πολύ πιο διακριτικά νόστιμη γεύση από το τηγανητό.
Επίσης σημαίνει ότι η σεφ έχει άποψη.
Από την άλλη υπάρχει στο πιάτο ο πουρές μελιτζάνας, που για μένα είναι από
από τα πιο ωραία συνοδευτικά κρέατος.
Κι εδώ η Σοφία μας απογείωσε γευστικά!
ΥΛΙΚΑ ΓΙΑ ΤΟΝ ΠΟΥΡΕ ΜΕΛΙΤΖΑΝΑΣ
1 1/2 κ. μελιτζάνες
3 κ.σ. βούτυρο
3 κ.σ. αλεύρι
2 1/2 - 3 φλ.τσ. γάλα ζεστό
1/2 φλ τσ. τριμμένη γραβιέρα
Αλάτι
Πιπέρι
Μοσχοκάρυδο
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Πλένουμε και στεγνώνουμε τις μελιτζάνες. Τις ψήνουμε στο γκριλ του φούρνου, μέχρι να καεί η φλούδα τους και να μαλακώσει το εσωτερικό. Αφαιρούμε τη σάρκα τους μ' ένα κουτάλι και την πολτοποιούμε στο μπλέντερ. Σ'ένα κατσαρολάκι ζεσταίνουμε το βούτυρο. 'Οταν λιώσει, ρίχνουμε το αλεύρι και ανακατεύουμε με σύρμα, σε χαμηλή φωτιά, μέχρι να ξανθύνει. Προσθέτουμε τον πολτό της μελιτζάνας και σιγοβράζουμε σε χαμηλή φωτιά 3'-4΄, ανακατεύοντας, να μην κολλήσει. Προσθέτουμε το ζεστό γάλα, αλάτι, πιπέρι, μοσχοκάρυδο και ανακατεύουμε συνέχεια μέχρι να πήξει.
Το αποσύρουμε απο τη φωτιά και προσθέτουμε το τριμμένο τυρί.
0 σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου