ΦΙΛΕΤΑ ΡΕΓΓΑΣ ΣΕ ΓΛΥΚΟΞΙΝΗ ΣΑΛΤΣΑ
ΥΛΙΚΑ
7 ξαρμυρισμένα φιλέτα ρέγγας
1 κρεμμύδι
1 πράσο
1 ματσάκι ψιλοκομμένο άνηθο
χυμό από 2 λεμόνια
150 γρ. ζάχαρη
1 κ.γ. μπαχάρι
1 κ.γ. άσπρο πιπέρι σε κόκκους
2 δαφνόφυλλα
ΕΚΤΈΛΕΣΗ
Βράζουμε σε μία κατσαρόλα 150 ml νερό, το χυμό λεμονιού, τη ζάχαρη και τα μπαχαρικά.
Όταν είναι έτοιμο το αφήνουμε να κρυώσει.
Κόβουμε σε κομμάτια τα φιλέτα, ψιλοκόβουμε το κρεμμύδι και κόβουμε το πράσο σε
ροδέλες.
Σε ένα δοχείο βάζουμε εναλλάξ κρεμμύδι, πράσο, ρέγγες και άνηθο σε στρώσεις.
Σουρώνουμε το ζωμό και περιχύνουμε τις ρέγγες.
Καλό είναι να σερβιριστεί την επόμενη μέρα για να τραβήξουν τα υλικά.
ΥΛΙΚΑ
7 ξαρμυρισμένα φιλέτα ρέγγας
1 κρεμμύδι
1 πράσο
1 ματσάκι ψιλοκομμένο άνηθο
χυμό από 2 λεμόνια
150 γρ. ζάχαρη
1 κ.γ. μπαχάρι
1 κ.γ. άσπρο πιπέρι σε κόκκους
2 δαφνόφυλλα
ΕΚΤΈΛΕΣΗ
Βράζουμε σε μία κατσαρόλα 150 ml νερό, το χυμό λεμονιού, τη ζάχαρη και τα μπαχαρικά.
Όταν είναι έτοιμο το αφήνουμε να κρυώσει.
Κόβουμε σε κομμάτια τα φιλέτα, ψιλοκόβουμε το κρεμμύδι και κόβουμε το πράσο σε
ροδέλες.
Σε ένα δοχείο βάζουμε εναλλάξ κρεμμύδι, πράσο, ρέγγες και άνηθο σε στρώσεις.
Σουρώνουμε το ζωμό και περιχύνουμε τις ρέγγες.
Καλό είναι να σερβιριστεί την επόμενη μέρα για να τραβήξουν τα υλικά.
0 σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου