ΜΟΥΣΑΚΑΣ ΜΕ ΣΠΑΝΑΚΙ
Και στο τέλος η μπεσαμέλ: 125γρ. βούτυρο, 6 κ.σ. αλεύρι, 1 λίτρο γάλα 1,5%,
1 αυγό, αλάτι, μοσχοκάρυδο.
Λιώνουμε το βούτυρο και καβουρδίζουμε το αλεύρι, ρίχνοντάς το λίγο-λίγο.
Προσθέτουμε το γάλα επίσεις λίγο-λίγο και ανακατεύουμε συνεχώς.
Σ'αυτή τη φάση προσθέτουμε το αλάτι και το μοσχοκάρυδο.
Όταν γίνει κρέμα το αφήνουμε στην άκρη να κρυώσει για 10'και μετά
προσθέτουμε το αυγό ανακατεύοντας αμέσως καλά.
Η μπεσαμέλ είναι έτοιμη να την απλώσουμε στο πιρέξ.
Προθερμαίνουμε το φούρνο και ψήνουμε στους 180ο C για 40'.
Και στο τέλος η μπεσαμέλ: 125γρ. βούτυρο, 6 κ.σ. αλεύρι, 1 λίτρο γάλα 1,5%,
1 αυγό, αλάτι, μοσχοκάρυδο.
Λιώνουμε το βούτυρο και καβουρδίζουμε το αλεύρι, ρίχνοντάς το λίγο-λίγο.
Προσθέτουμε το γάλα επίσεις λίγο-λίγο και ανακατεύουμε συνεχώς.
Σ'αυτή τη φάση προσθέτουμε το αλάτι και το μοσχοκάρυδο.
Όταν γίνει κρέμα το αφήνουμε στην άκρη να κρυώσει για 10'και μετά
προσθέτουμε το αυγό ανακατεύοντας αμέσως καλά.
Η μπεσαμέλ είναι έτοιμη να την απλώσουμε στο πιρέξ.
Προθερμαίνουμε το φούρνο και ψήνουμε στους 180ο C για 40'.
0 σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου