ΥΛΙΚΑ
12 φιλέτα πέστροφας
2 πράσα
2 κρεμμύδια
αλάτι
100γρ. βούτυρο
250 ml λευκό κρασί
250 ml ζωμός ψαριού
1/2 κγ. ρίγανη και θυμάρι
1/2 κγ. πιπέρι
1/2 κγ.σκόρδο
1/2 κγ. πιπέρι καγιέν
1/2 κγ. πάπρικα
250 ml κρέμα γάλακτος
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Κόβουμε σε ροδέλες τα πράσα και ψιλοκόβουμε τα κρεμμύδια.
Αλατίζουμε τα φιλέτα.
Βάζουμε σε μια κατσαρόλα το βούτυρο να λιώσει και σοτάρουμε τα κρεμμύδια και τα πράσα.
Σβήνουμε με τον ζωμό ψαριού και το κρασί. Προσθέτουμε τη ρίγανη και όλα τα μπαχαρικά.
Αφού πάρει μια βράση, προσθέτουμε τα φιλέτα και τα αφήνουμε σε χαμηλή φωτιά για 10'.
Αφαιρούμε τα φιλέτα από την κατσαρόλα.
Βράζουμε το ζωμό και αφού μείνει ο μισός σε ποσότητα, προσθέτουμε την κρέμα γάλακτος και συνεχίζουμε το βράσιμο μέχρι να δέσει η σάλτσα.
Περιχύνουμε τα φιλέτα και σερβίρουμε.
12 φιλέτα πέστροφας
2 πράσα
2 κρεμμύδια
αλάτι
100γρ. βούτυρο
250 ml λευκό κρασί
250 ml ζωμός ψαριού
1/2 κγ. ρίγανη και θυμάρι
1/2 κγ. πιπέρι
1/2 κγ.σκόρδο
1/2 κγ. πιπέρι καγιέν
1/2 κγ. πάπρικα
250 ml κρέμα γάλακτος
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Κόβουμε σε ροδέλες τα πράσα και ψιλοκόβουμε τα κρεμμύδια.
Αλατίζουμε τα φιλέτα.
Βάζουμε σε μια κατσαρόλα το βούτυρο να λιώσει και σοτάρουμε τα κρεμμύδια και τα πράσα.
Σβήνουμε με τον ζωμό ψαριού και το κρασί. Προσθέτουμε τη ρίγανη και όλα τα μπαχαρικά.
Αφού πάρει μια βράση, προσθέτουμε τα φιλέτα και τα αφήνουμε σε χαμηλή φωτιά για 10'.
Αφαιρούμε τα φιλέτα από την κατσαρόλα.
Βράζουμε το ζωμό και αφού μείνει ο μισός σε ποσότητα, προσθέτουμε την κρέμα γάλακτος και συνεχίζουμε το βράσιμο μέχρι να δέσει η σάλτσα.
Περιχύνουμε τα φιλέτα και σερβίρουμε.
0 σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου