ΚΕΙΚ ΑΜΥΓΔΑΛΟΥ ΜΕ ΣΙΡΟΠΙ

ΥΛΙΚΑ
350 γρ. αμύγδαλο τριμμένο σε σκόνη
200 γρ. ζάχαρη
2 πορτοκάλια
6 αυγά
1 κ.τ. baking powder

ΣΙΡΟΠΙ
Χυμός από 2 πορτοκάλια
Ξύσμα από ένα πορτοκάλι (ακέρωτο)
50 γρ. ζάχαρη

ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Βάζουμε τα πορτοκάλια σε μια κατσαρόλα σε χαμηλή φωτιά περίπου για 1 ώρα.
Τα αφήνουμε να κρυώσουν και τα καθαρίζουμε.
Τα βάζουμε στο μπλέντερ με το 1/3 της ζάχαρης και τα πολτοποιούμε.
Σε ένα μπόλ χτυπάμε τα αυγά με την υπόλοιπη ζάχαρη μέχρι να ασπρίσουν.
Ρίχνουμε το αμύγδαλο και το baking powder και όλα αυτά τα ενώνουμε.
Προθερμαίνουμε το φούρνο και ψήνουμε στους 180ο C για περίπου 1 ώρα.
Το αφήνουμε να κρυώσει και ετοιμάζουμε το σιρόπι. Σε ένα κατσαρολάκι βάζουμε
το χυμό τη ζάχαρη και το ξύσμα τα οποία είναι έτοιμα μόλις λιώσει η ζάχαρη.
Σιροπιάζουμε και σερβίρουμε.



Share on Google Plus

About Unknown

This is a short description in the author block about the author. You edit it by entering text in the "Biographical Info" field in the user admin panel.
    Blogger Comment
    Facebook Comment

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου