ΥΛΙΚΑ
350 γρ. αμύγδαλο τριμμένο σε σκόνη
200 γρ. ζάχαρη
2 πορτοκάλια
6 αυγά
1 κ.τ. baking powder
ΣΙΡΟΠΙ
Χυμός από 2 πορτοκάλια
Ξύσμα από ένα πορτοκάλι (ακέρωτο)
50 γρ. ζάχαρη
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Βάζουμε τα πορτοκάλια σε μια κατσαρόλα σε χαμηλή φωτιά περίπου για 1 ώρα.
Τα αφήνουμε να κρυώσουν και τα καθαρίζουμε.
Τα βάζουμε στο μπλέντερ με το 1/3 της ζάχαρης και τα πολτοποιούμε.
Σε ένα μπόλ χτυπάμε τα αυγά με την υπόλοιπη ζάχαρη μέχρι να ασπρίσουν.
Ρίχνουμε το αμύγδαλο και το baking powder και όλα αυτά τα ενώνουμε.
Προθερμαίνουμε το φούρνο και ψήνουμε στους 180ο C για περίπου 1 ώρα.
Το αφήνουμε να κρυώσει και ετοιμάζουμε το σιρόπι. Σε ένα κατσαρολάκι βάζουμε
το χυμό τη ζάχαρη και το ξύσμα τα οποία είναι έτοιμα μόλις λιώσει η ζάχαρη.
Σιροπιάζουμε και σερβίρουμε.
350 γρ. αμύγδαλο τριμμένο σε σκόνη
200 γρ. ζάχαρη
2 πορτοκάλια
6 αυγά
1 κ.τ. baking powder
ΣΙΡΟΠΙ
Χυμός από 2 πορτοκάλια
Ξύσμα από ένα πορτοκάλι (ακέρωτο)
50 γρ. ζάχαρη
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Βάζουμε τα πορτοκάλια σε μια κατσαρόλα σε χαμηλή φωτιά περίπου για 1 ώρα.
Τα αφήνουμε να κρυώσουν και τα καθαρίζουμε.
Τα βάζουμε στο μπλέντερ με το 1/3 της ζάχαρης και τα πολτοποιούμε.
Σε ένα μπόλ χτυπάμε τα αυγά με την υπόλοιπη ζάχαρη μέχρι να ασπρίσουν.
Ρίχνουμε το αμύγδαλο και το baking powder και όλα αυτά τα ενώνουμε.
Προθερμαίνουμε το φούρνο και ψήνουμε στους 180ο C για περίπου 1 ώρα.
Το αφήνουμε να κρυώσει και ετοιμάζουμε το σιρόπι. Σε ένα κατσαρολάκι βάζουμε
το χυμό τη ζάχαρη και το ξύσμα τα οποία είναι έτοιμα μόλις λιώσει η ζάχαρη.
Σιροπιάζουμε και σερβίρουμε.
0 σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου