Image from www.topsaradiko.gr |
των οικογενειών που ζούσαν κοντά στη θάλασσα, για τους υπόλοιπους ήταν ακριβός.
Μόνο όσοι είχαν καλή οικονομική κατάσταση μπορούσαν να τον απολαύσουν.
Στην δική μου οικογένεια τον μαγειρεύουμε λεμονάτο με την ίδια συνταγή εδώ
και τέσσερις γενιές.
Τον έφτιαχνε η προγιαγιά μου η Παρθένα που φυσικά τον έμαθε στη γιαγιά μου
την Ευανθία οι οποίες ήταν γεννημένες στην Πουλαντζάκη, παραθαλάσσια πόλη
που απέχει 20 χιλιόμετρα από την Κερασούντα.
Κατέβαιναν στο λιμάνι και αγόραζαν ψάρια που μόλις είχαν ξεφορτωθεί από
τις βάρκες.
Ακολούθως στο σπίτι η διαδικασία της συνταγής είχε ώς εξής:
Πλένουμε, καθαρίζουμε το γαύρο και τον αλατοπιπερώνουμε.
Κόβουμε ένα κρεμμύδι σε ροδέλες και τις στρώνουμε στο ταψί ή στο πιρέξ.
Από πάνω στρώνουμε το γαύρο και τον περιχύνουμε με χυμό λεμονιού
και ελαιόλαδο.
Ψιλοκόβουμε φρέσκο μαιντανό και τον βάζουμε πάνω στο γαύρο.
Τελειώνουμε καλύπτοντας την επιφάνεια με κομμένες ροδέλες-φέτες
λεμόνι.
Λίγο νεράκι και είναι έτοιμο για το φούρνο.
Γρήγορο, νόστιμο, υγιεινό και paleo!!!
0 σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου