ΥΛΙΚΑ
60 γρ. αλεύρι
75 γρ. βούτυρο
325 ml κρέμα γάλακτος ή φρέσκο γάλα
μοσχοκάρυδο
4 αυγά
200 γρ. ροκφόρ
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Σε ένα κατσαρολάκι λιώνουμε το βούτυρο ώσπου να κάψει, ρίχνουμε το αλεύρι
και το καβουρδίζουμε.
Στη συνέχει ρίχνουμε την κρέμα γάλακτος ή το γάλα και το μοσχοκάρυδο, όπως
ακριβώς κάνουμε μπεσαμέλ.
Αφήνουμε να κρυώσει λίγο και προσθέτουμε τους κρόκους των αυγών.
Λιώνουμε με ένα πιρούνι το τυρί και το προσθέτουμε στην κρέμα.
Τέλος χτυπάμε τα ασπράδια και τα ρίχνουμε κι αυτά στο μείγμα.
Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180ο C και ψήνουμε για 40' περίπου.
Σερβίρουμε αμέσως.
60 γρ. αλεύρι
75 γρ. βούτυρο
325 ml κρέμα γάλακτος ή φρέσκο γάλα
μοσχοκάρυδο
4 αυγά
200 γρ. ροκφόρ
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Σε ένα κατσαρολάκι λιώνουμε το βούτυρο ώσπου να κάψει, ρίχνουμε το αλεύρι
και το καβουρδίζουμε.
Στη συνέχει ρίχνουμε την κρέμα γάλακτος ή το γάλα και το μοσχοκάρυδο, όπως
ακριβώς κάνουμε μπεσαμέλ.
Αφήνουμε να κρυώσει λίγο και προσθέτουμε τους κρόκους των αυγών.
Λιώνουμε με ένα πιρούνι το τυρί και το προσθέτουμε στην κρέμα.
Τέλος χτυπάμε τα ασπράδια και τα ρίχνουμε κι αυτά στο μείγμα.
Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180ο C και ψήνουμε για 40' περίπου.
Σερβίρουμε αμέσως.
0 σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου